FOTOGRAFIA BÀSICA

FOTOGRAFIA BÀSICA: Aprendràs tot el necessari per començar a explorar aquest mitjà fascinant. Qualsevol que pretengui aprendre fotografia, ha de conèixer quins són els seus principis bàsics. Sobretot entendre el procés pel qual una fotografia sorgeix.

Càmera fotogràfica digital

Anirem oferint petits articles, els quals tenen la intenció d’ajudar-te a comprendre els fonaments de la fotografia: La llum, la forma, com és regulada i controlada en una càmera.

El primer que han d’aconseguir és saber ajustar la quantitat de llum que accedeix al nostre sensor a través de l’objectiu.

OBERTURA DEL DIAFRAGME: L’obertura del diafragma defineix l’amplada del tub per on passa la llum. Es mesura mitjançant una nomenclatura anomenada números f. Probablement heu vist en els vostres objectius.

Diafragme

VELOCITAT D’OBTURACIÓ: La velocitat d’obturació és justament la velocitat en què s’obre i es tanca l’obturador d’una càmera.

L’obturador no és res més que el dispositiu que regula el temps durant el qual arriba llum al sensor de la càmera.

ISO: A diferència principal entre l’ISO i els altres dos paràmetres, és que tant la velocitat d’obturació com el diafragma deixa passar naturalment més o menys llum cap al sensor de la càmera. Mentre que l’ISO el que fa és amplificar digitalment el senyal.

TALLERS DE FOTOGRAFIA

Tallers d’iniciació a la fotografia

Si t’estàs iniciant a la fotografia tenim tallers de Fotografia Bàsica. Dona clic aquí per a més informació.

Més informació: Joan Ferrer Fotografia

També us pot interessar: